![]() |
Здравствуйте, гость ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]()
|
|
Romanian TV/radio DXer ![]() ![]() Группа: Резидент Сообщений: 123 Регистрация: 1.12.2009 Из: Bucuresti - Iasi Пользователь №: 11614 Спасибо сказали: 128 раз Вставить ник Частич. цитирование ![]() |
Multumesc frumos de raspuns
![]() Chiar daca nu este aici locul si postul potrivit te rog sa-mi ingadui cateva impresii despre receptiile posibile aici in Iasi. - pe canalul R2 - Moldova 1 receptie slaba (abia se deschide muting-ul la tv) - nu stiu sigur daca este emitatorul din Mindrestii Noi sau cel din Balti (dupa directie pare a fi primul). Receptia o fac cu un dipol simplu fara amplifcare. - canalul R3 - Clasicul de-acum Moldova 1 de la Straseni. Cu o antena simpla cu 2 elemente + un amplificator SWA 9999 receptia este buna (8 din 10); - canalul R11 - se receptioneaza 2Plus (Straseni). Cu o antena de 5 elementi dimensionata pe canalul 9 (frecventa locala a TVR1) si cu acelasi amplificator recepetia variaza in functie de locatia in care te afli. Intre 3/10 si 7/10. Am receptionat postul inteligibil chiar si cu o simpla antena de camera improvizata. In UIF situatia sta cam asa: - E29 Prime - de la Ungheni - excelent; - E30 Prime Straseni - cu o simpla antena de camera se deschide mutingu-ul la TV. Cu o antena Yagi de 20 de elemente + amplificatorul mai sus mentionat receptia e buna (max 8/10 in functie de pozitia in oras); - E32 Moldova 1 - Ungheni - excelent; - E37 NIT TV - Ungheni- cu o antena buna se ajunge la o receptie optima; - E41 2Plus - Singerei- receptie slaba dependenta de vreme. Cu antena de 20 elemente + amplificator receptia ajunge la un scoring de 5-6/10; - E 49 N4 - Ungheni - binisor in functie de antena (conditii identice ca la NIT TV); La radio FM situatia se prezinta cam asa: 90.2 MHZ- Radio Noroc - Slab; 92.3 MHZ - Antena C - slab 93.8 MHZ- Radio 10 plus - Slabut spre mediu; 100.1 MHZ - Ploaia de stele - Bine cu un tunner foarte bun; 102 MHZ - Moldova - excelent; 102.3 MHZ - Vocea Basarabiei - aceleasi conditii ca la 100.1 chiar daca sunt din emitatoare diferite; 104.5 Hit Fm - excelent; 105.7 MHZ - Vocea Basarabiei - Slab; 107.0 MHZ - Micul Samaritean - excelnet. In final chiar daca am plicitsit pe cineva si am postat gresit, as dori de asemena sa aflu cateva impresii despre receptia posturilor din Romania in Moldova. Multumesc frumos de intelegere si seara buna. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Romanian TV/radio DXer ![]() ![]() Группа: Резидент Сообщений: 123 Регистрация: 1.12.2009 Из: Bucuresti - Iasi Пользователь №: 11614 Спасибо сказали: 128 раз Вставить ник Частич. цитирование ![]() |
La rugamintea ta Frocus , am facut vreo doua poze cu ceea ce mi-ai cerut. Sper din toata inima sa nu te deranjeze prea tare calitatea lor dar acum n-am avut altceva la indemana.
Legat de postul TV de pe canalul 54 as avea rugamintea daca se poate sa-i schimi denumirea din "7estTV" in "IASI TV LIFE". Pozele vor vorbi de la sine ca sa vezi ca am dreptate. Propietarul postului tv este grupul media este "7est" dar postul se numeste "Iasi TV Life". In rest toate cele bune.
Прикрепленные файлы
|
|
|
![]()
|
|
Местный активист ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Группа: Главные администраторы Сообщений: 19469 Регистрация: 11.9.2004 Пользователь №: 11 Спасибо сказали: 10370 раз Вставить ник Частич. цитирование ![]() |
Multumesc, am redactat posturile in registru.
http://www.frocus.net/main.php?lng=ro&...072#description http://www.frocus.net/main.php?lng=ro&...070#description Iasi in registru - http://www.frocus.net/main.php?lng=ro&...50#emiter_table globaldj, mai am o intrebare. Din care cauza aveti doua ProTV? ![]() |
|
|
![]()
|
|
Pentru inceput sper sa nu te fi suparat pentru calitatea pozelor. Ma grabeam, pt ca mai am si altele de facut, si cum nu aveam decat telefonul (3.2Mp) a iesit asa cum ai vazut. Data viitoare o sa pun niste poze mai decente.
"PRO-TV" -ul de pe canalul E48 este emis ca si post local. Emisia pe acest canal a inceput prin 1998-1999, si a avut ca scop acoperirea cu semnal PROtv in Iasi si in imprejurimi, la vremea respectiva fiind o buna alternativa la TVR-uri. Dupa licitatia pentru frecvente care a avut loc in 2006, PROtv-ul a obtinut pentru Iasi canalul E51. Acesta se vrea a fi un emitator regional al PROtv-ului, si din cate stiu eu puterea maxima cu care se poate emite in eter, (cea din licenta de emisie), pe acest canal este de 450kw (putere aparent radiata). Probabil de asta se receptioneaza si la voi de la mare distanta. Despre puterea reala poate ar fi mai bine sa-l intrebi pe Zvarthosu, pentru ca s-ar putea ca informatiile mele sa fie indoielnice. Momentan pe canulul E48 mai mult nu se emite, decat sa se emita, in sensul ca ecranul TV-ului este negru ca si cum ar avea probleme cu receiverul care preia semnal de la satelit, spre al da mai departe. Iar atunci cand se emite, imaginea are un pronuntat efect de "moire" (manjire) , si orice ai face nu poti scapa de ea, oricat de buna ar fi antena si oricat de bine ar fi orientata. Probabil nici pe ei nu-i mai intereseaza prea mult, pentru ca pe E51 treburile sunt normale iar emisia se face calitativ . Pe viitor nu stiu daca vor renunta la frecventa locala (E48), sau daca au in vedere acest canal pentru retransmiterea in format HD a emisiunilor. |
|
|
![]()
|
||
Местный активист ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Группа: Главные администраторы Сообщений: 19469 Регистрация: 11.9.2004 Пользователь №: 11 Спасибо сказали: 10370 раз Вставить ник Частич. цитирование ![]() |
globaldj, merg orice fotografii, daca nu-i alta posibilitate de scos imagine. Macar asa avem posibilitate sa vedem logo
![]() Daca ProTV a primit asa fecventa buna (E51), poate ca au instalat vreo un emitator Thomson de 60 kW si atunci, probabil, trebiue sa emita de pe releul Pietrarie. Pe releu vad o singura antena de putere mare pe virful pilonului. Cred ca toate posturle in banda UHF trec prin ea. ![]() Pe viitor nu stiu daca vor renunta la frecventa locala (E48) Dati de stire, cind se va intimpla. |
|
|
||
![]()
|
|
Moderator sectia Terestrial Ro ![]() ![]() ![]() Группа: Продвинутые пользователи Сообщений: 1338 Регистрация: 25.6.2008 Пользователь №: 5704 Спасибо сказали: 182 раза Вставить ник Частич. цитирование ![]() |
Focus , se pare ca de combiner nu ai avut parte in vre un exemplu , la noi se practica!
Apropo frocusel , de ce nu apar oltenita , calarasi , baneasa , ploiesti ..? astepti fanfara? sau rugaminti speciale? -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
Focus , se pare ca de combiner nu ai avut parte in vre un exemplu , la noi se practica! Si la noi se practica. ![]() De ex., la noi in Cimislia prin antena UHF de pe virf (12 etaje) poate sa treaca pina la 50 kW putere. ![]() de ce nu apar oltenita , calarasi , baneasa , ploiesti ..? Totul la limpul lui. Nu ma ocup 24/24 numai cu site. ![]() |
|
|
![]()
|
|
Seara buna tuturor si La multi ani pentru 2010 !
...dupa nebunia zilelor de 31 decembrie si 1 ianuarie, astazi m-am jucat din nou de-a receptia, pana in momentul in care am reusit sa "scap" dipolul de ultrascurte de la etajul patru cu amplificator cu tot .... Banuiti probabil ca totul s-a facut praf dar asta este ![]() 1. Receptia constanta pe decursul a 2 zile (ieri si partial azi) a radio Iasi FM pe 90.8 MHz, tocmai de la Rarau. Am observat ca intra si acum, chiar si pe telefonul mobil, si fara o antena propiuzisa. Conform "Google Earth" sunt exact 160 de km de la emitator pana in locatia unde am facut receptia. Pentru mine este cel mai indepartat emitator de ultrascurte pe care l-am receptionat constant, la orice ora din zi si din noapte, fara propoagare tropo, ES sau meteor scatter, mai ales din pozitia rea in care ma aflu. 2. Am reusit deasemenea sa receptionez un post nou de radio pe 107.6 MHz, fara RDS sau indicator stereo activat. Initial am crezut ca e vorba de Info Pro de la Bacau, dar am observat ca se emit si melodii in limba rusa si asta m-a convins ca nu e din Romania. Mai apoi am crezut ca e vorba de HitFM de la Mandrestii Noi, dar comparand cu ceea ce se emite de la Ungheni pe 104.5MHz, am vazut ca nici pomeneala de asa ceva. Hit-ul de la Ungheni, intra asa de bine, incat nici numai ai nevoie de antena pentru tunner, iar pentru telefon castile sunt mai mult decat arhisufuciente. In concluzie : Frocus, crezi ca ma poti ajuta sa ma dumiresc cu postul receptionat, cum se cheama si de unde vine ??? Merci anticipat. |
|
|
![]()
|
|
globaldj, ii rau ca ati pierdut echipamentul DX. Poate ca ar fi sa prondeti ceva din Cimislia
![]() Pe 107,6 poate ca ati prins reteaua sinhro din Transnistria, care emite pe 107,7 MHz cu 4 emitatoare de 3-4 kW. Postul se numeste "Inter FM". Ei dau emisiuni numai in l.rusa. |
|
|
![]()
|
|
Buna din nou Frocus,
...pana la urma am reusit sa deslusesc misterul de pe 107.6 Mhz ![]() ![]() Multumesc in avans . |
|
|
![]()
|
|
"HIT FM!" Deci emitatorul este cel de la Mandrestii Noi. Ce mi se pare ciudat, este ca emisiunile de pe 107.6 Mhz... Nu, nu cred ca de la Mindrestii Noi vine o versiune specifica a postului radio "Hit FM". Toate statiile preiau semnalul de pe satelitul Eutelsat W2, 16E si rar cind pun multe emisiuni locale timp de zi. Daca nu va e greu, inscrieti va rog vreo 20 min sunet cu calitate MP3 cea mai slaba. Ar fi bine la o pauza de publicitate sau la o emisiune cu DJ. Multumesc! |
|
|
![]() ![]() |
Текстовая версия | Сейчас: 18.6.2025, 8:55 |